Nutrilite™ Vision Plus – dažniausiai užduodami klausimai

Kuo ypatingi maisto papildai regai Nutrilite Vision Plus

Maisto papildai regai Nutrilite Vision Plus yra mažos ir lengvai praryjamos gelinės kapsulės su beta karotenu (vitaminu A) ir cinku, vartojamos kartą per dieną ir skirtos visapusiškai palaikyti gerą šiuolaikiškai gyvenančių žmonių regėjimą, kai kasdien daug laiko žiūrime į elektroninius prietaisus ir skaitmeninius ekranus. Maisto papildo „Vision Plus“ gelinėje kapsulėje yra įvairių augalinių karotenoidų ir cinko. Vienoje gelinėje kapsulėje, kuri geriama kartą per dieną, esančio liuteino ir zeaksantino santykis yra 5:1. Gelinėje kapsulėje taip pat yra karotenoidų likopeno ir beta karoteno bei mineralinio cinko, kurie kartu padeda išlaikyti gerą regėjimą1.

Kuo šie maisto papildai regai pažangesni už Mėlynes su liuteinu ir Multikaroteną?

Maisto papildų regai Vision Plus sudėtis yra pažangesnė ir patogesnė, nes panaudojome būtiniausias maistines medžiagas, padedančias išlaikyti gerą regėjimą šiame skaitmeniniame pasaulyje.
Vision Plus sudėtyje yra 4 iš natūralių šaltinių gaunami karotenoidai – liuteinas, zeaksantinas, likopenas ir beta karotenas. Naujojoje produkto versijoje nebėra mėlynių ekstrakto, tačiau daug didesnė kasdienė liuteino ir zeaksantino norma. Konkrečiau, vienoje Vision Plus gelinėje kapsulėje yra 12 mg liuteino, o Mėlynėse su liuteinu buvo 10 mg liuteino dviejose tabletėse.
Iš natūralių šaltinių gautų liuteino ir zeaksantino santykis yra 5:1 ir atitinka santykį, kuriuo jie randami augaluose. Karotenoidai – tai geltoni, oranžiniai ir raudoni augalai, sudarantys Vision Plus. Liuteinas ir zeaksantinas gaunami iš medetkų, likopenas – iš pomidorų, o beta karotenas – iš dumblių. Visi šie augalai tvariai užauginti NutriCert™ sertifikuotuose ūkiuose.
Vitaminas A dabar gaunamas iš natūralaus beta karoteno, o likopeno kiekis yra didesnis. Be to, pridėjome būtino mineralo cinko, kuris padeda išlaikyti normalų regėjimą.

Ar produktas Vision Plus yra visiškai natūralus?

Ne, jo sudėtyje yra ne tik augalinių karotenoidų, gaunamų iš natūralių šaltinių, bet ir sintetinio cinko, kuris užtikrina tikslinį maistinių medžiagų kiekį ir nuolatinį produkto poveikį per visą galiojimo laiką. Tokiu būdu Nutrilite Vision Plus formulėje dera gamta ir mokslas.

Kam naudinga vartoti šį produktą?

Produktas skirtas suaugusiesiems, kurie tausoja savo sveikatą ir supranta, kad su amžiumi jų akims ir regėjimui reikia papildomo dėmesio ir priežiūros. Vision Plus itin naudingas suaugusiesiems, besinaudojantiems skaitmeniniais įrenginiais ir (arba) tiems, kurie vartoja mažai karotenoidų turinčių vaisių ir daržovių.

Kokia nauda gaunama vartojant šį produktą kaip rekomenduota?

Patogios maisto papildo Vision Plus gelinės kapsulės, kurių pakanka vienos per dieną, papildo jūsų mitybą 4 karotenoidais, gaunamais iš tvariuose NutriCert™ ūkiuose auginamų augalų, ir cinku. Maisto papildų regėjimui sudėtyje yra:
• liuteino ir zeaksantino iš medetkų žiedų – vieno iš labiausiai koncentruotų botaninių liuteino šaltinių;
• iš dumblių Dunaliella Salina gaunamo beta karoteno – karotenoido, kuris kūne virsta vitaminu A ir padeda išsaugoti normalų regėjimą;
• likopeno iš pomidorų. Likopenas kaupiasi akies priekinėje ir galinėje dalyse;
• cinko, kuris padeda išsaugoti normalų regėjimą ir palaikyti normalią vitamino A apykaitą.

Kaip ilgai rekomenduojama vartoti Vision Plus?

Vision Plus suteikia karotenoidų iš liuteino, zeaksantino, likopeno ir beta karoteno. Liuteinas yra svarbiausias Vision Plus karotenoidas. Remiantis klinikiniais tyrimais su žmonėmis, liuteiną rekomenduojama vartoti bent 3 mėnesius. Pavyzdžiui, 1 mėnesį kasdien vartojant liuteiną padidėjo liuteino serumo koncentracija, o pavartojus 3 mėn. ji šoktelėjo. Be to, 15 savaičių vartojant liuteiną padidėja liuteino sankaupos kituose audiniuose, ne tik serume.

Kaip veikia šis produktas?

Nutrilite Vision Plus teikia daug karotenoidų – liuteiną, zeaksantiną, likopeną ir beta karoteną – kurie gaunami iš natūralių šaltinių, ir mineralą cinką, kad padėtų išlaikyti gerą regėjimą, o tai itin svarbu šiandieniniame pasaulyje, kur vis didesnė priklausomybė nuo skaitmeninių įrenginių ir kompiuterių ekranų reikalauja vis daugiau mūsų akių pastangų.

Vartodami vieną gelinę kapsulę per dieną gaunate:

  • liuteino ir zeaksantino iš medetkų žiedų – vieno iš labiausiai koncentruotų botaninių liuteino šaltinių;
  • likopeno iš pomidorų;
  • beta karoteno – karotenoido, kuris prireikus kūne virsta vitaminu A ir teikia geram regėjimui išlaikyti būtiną vitaminą A;
  • būtino mineralo cinko, kuris palaiko trapius fotoreceptorius, reikalingus normaliam regėjimui. Be to, cinkas prisideda prie normalios vitamino A apykaitos – reguliuoja metabolinį retinolio virsmą retinaldehidu (retinaliu). Retinolio virtimas retinaliu – tai kritinis procesas akies tinklainės regėjimo cikle. Su maistu reikia įsisavinti cinko, nes žmogaus kūne nėra specialios cinko kaupimo sistemos.

Kokiu tikslu šiame produkte sumaišomi pirminiai ingredientai?

Maisto papildų regėjimui Nutrilite Vision Plus sudėtyje panaudoti įvairūs augaliniai karotenoidai ir cinkas. Visi kartu šie ingdredientai sudaro visapusišką akių palaikymo formulę, padedančią palaikyti normalų regėjimą

Iš kokių šaltinių gaunami šio maisto papildo regai ingredientai? Ar yra ingredientų, užaugintų NutriCert arba partnerių ūkiuose?

Liuteinas ir zeaksantinas gaunami iš medetkų žiedų, kurie auginami ir skinami NutriCert sertifikuotuose Indijos ūkiuose.
Likopenas gaunamas iš pomidorų, auginamų ir skinamų NutriCert partnerių ūkiuose Izraelyje.
Iš dumblių Dunaliella algae gaunamas beta karotenas taip pat gaunamas iš NutriCert sertifikuotų partnerių ūkių Australijoje.
Cinkas gaunamas iš cinko gliukonato – cinko, kuris stabilizuojamas prijungus prie gliukono rūgšties druskos. Mokslinis tyrimas įrodė, kad nurijus cinko gliukonatą jis absorbuojamas į kraują.
Keturi aukščiausios kokybės, didelės koncentracijos karotenoidai, gaunami iš augalų, auginamų NutriCert™ tvariuose partnerių ūkiuose, kuriuose laikomasi griežtų NutriCert standartų.

Kokiais moksliniais įrodymais pagrįstas šis produktas?

Liuteinas ir zeaksantinas
Žmogaus kūnas negamina liuteino nei zeaksantino, todėl reikėtų vartoti daugiau jų turinčių produktų. Du maistiniai karotenoidai – liuteinas ir zeaksantinas – randami tamsiai žaliose lapinėse, geltonose arba oranžinėse daržovėse ir kituose augaluose, pavyzdžiui, medetkų žieduose. 
Kasdien įsisavinami liuteinas ir zeaksantinas koncentruojasi akies geltonojoje dėmėje. Maisto papilde panaudotų liuteino ir zeaksantino santykis yra 5:1 ir atitinka santykį, kuriuo jie natūraliai randami augaluose.

Likopenas
Likopenas – tai karotenoidas, kuris natūraliai randamas raudonuose vaisiuose ir daržovėse, pavyzdžiui, arbūzuose ar pomidoruose. Įsisavinamas likopenas kaupiasi akies priekinėje (ciliarinis kūnas) ir galinėje (tinklainės pigmento epitelis) dalyse.

Beta karotenas
Įsisavinamas beta karotenas dažniausiai randamas oranžinėse ir geltonose daržovėse, pavyzdžiui, saldžiose bulvėse, moliūguose ir morkose, o taip pat oranžiniuose ir raudonuose dumbliuose. Beta karotenas kūne gali virsti (kai reikia) vitaminu A (retinaliu), kuris reikalingas akims, kad šviesą perduotų į nervinius signalus. Todėl Vitaminas A padeda išsaugoti normalų regėjimą.

Cinkas
Cinkas natūraliai randamas raudonoje mėsoje ir paukštienoje. Viso grūdo duonoje, grūduose ar ankštiniuose augaluose esantys fitatai gali slopinti cinko pasisavinimą, todėl cinko iš grūdų ir augalinio maisto biologinis prieinamumas yra mažesnis nei iš gyvūninės kilmės maisto produktų. Su maistu reikia įsisavinti cinko tam, kad būtų palaikyta pastovi būklė, kadangi žmogaus kūne nėra specialios cinko kaupimo sistemos.
Cinkas yra būtinasis mineralas, kuris prisideda prie normalaus regėjimo palaikymo ir normalios vitamino A apykaitos – reguliuoja metabolinį retinolio virsmą retinaldehidu (retinaliu). Retinolio virtimas retinaliu – tai kritinis procesas akies tinklainės regėjimo cikle.

Ar šis produktas yra veganiškas arba vegetariškas?

Ne, nes jame yra galvijų produktų apvalkalas. Naujojo Vision Plus sudėtis yra kompleksinė, nes joje esančių pigmentų, vadinamų karotenoidais, koncentracijos yra labai didelės.  Galutinio formulės dizaino sprendimas, įskaitant galvijų pagrindo apvalkalą, buvo priimtas siekiant veiksmingumo, stabilumo, kokybės ir kaštų pusiausvyros.

Ar šis produktas yra becukris?

Taip, šis produktas pagal ES teisės aktus laikomas becukriu, nes 100 g produkto yra mažiau nei 0,1 g cukraus.

Ar šis produktas tinkamas žmonėms, kurie negali vartoti laktozės?

Taip, šiame produkte yra mažiau nei 20 µg laktozės viename grame.

Ar šiame produkte nėra glitimo?

Jis laikomas produktu be glitimo, nes viename grame yra mažiau nei 10 µg glitimo, o tai mažiau nei produktų be glitimo apibrėžime, pateiktame ES (mažiau nei 20 µg/g).

Ar šiame produkte yra fruktozės?

Nors į produktą nedėta fruktozės ar ingredientų, turinčių fruktozės, jam neatliktas fruktozės testas.

Ar produkto sudėtyje yra dirbtinių dažiklių, kvapo stipriklių, saldiklių ar konservantų?

Produkto sudėtyje nėra dirbtinių dažiklių, saldiklių, kvapiųjų medžiagų ar konservantų.

Ar šiame produkte nėra sojų?

Ne, šiame produkte yra mažiau nei 2,5 µg sojų viename grame.

Ar šiame produkte nėra genetiškai modifikuotų organizmų?

Nutrilite visada kūrė maisto papildus, kurių ingredientai gaunami iš natūralių šaltinių. Todėl nenaudojame ingredientų, gaunamų iš genetiškai modifikuotų javų. Mūsų produktai atitinka arba viršija visus pasaulinius GMO ženklinimo reikalavimus.

Ar šis produktas ekologiškas?

Ne, tačiau Vision Plus naudojami augalai yra užauginti ir nuskinti tvariuose NutriCert™ partnerių ūkiuose.

Ar šis produktas yra halalinis ir (arba) košerinis?

Produktas sukurtas vadovaujantis griežtais Jungtinių Valstijų košerinio maisto ir halalo reikalavimais. Jis tinka valgantiems košerinį maistą ir halalą, tačiau nėra sertifikuotas.

Kaip vartoti šį produktą? Ar jį gerti tuščiu skrandžiu ar pavalgius?

Vartoti vieną gelinę kapsulę per dieną, geriausia su maistu.

Ar šis produktas rekomenduotinas nėščioms arba žindančioms moterims? Jei taip, kokia dozė rekomenduojama?

Šis produktas neskirtas nėščioms moterims ar žindančioms mamoms, todėl prieš vartodamos jos turėtų pasitarti su savo sveikatos priežiūros specialistu.

Ar šis produktas rekomenduotinas vaikams? Jei taip, kokia dozė rekomenduojama?

Šis produktas skirtas suaugusiesiems. Vaikai neturėtų vartoti šio produkto, nebent tai būtų nurodęs jų asmens sveikatos priežiūros specialistas.

Esant kokioms fizinėms būsenoms / sąlygoms šio produkto nereikėtų vartoti?

Nėra žinomų kontraindikacijų dėl šio produkto vartojimo bendrajai populiacijai. Asmenims, turintiems sveikatos ir sveikatos sutrikimų, patariama pasikonsultuoti su savo sveikatos priežiūros specialistu, kad nustatytų, ar papildas yra saugus ir tinkamas.

Ar žinoma apie šio produkto ir tam tikrų vaistų sąveiką?

Asmenys, vartojantys receptinius vaistus arba nereceptinius vaistus su priežiūra, prieš naudodami šį produktą turėtų pasitarti su savo sveikatos priežiūros paslaugų teikėju. Likopenas gali sąveikauti su antikoaguliantais ir padidinti kraujavimo riziką.

Ar vartojant šį produktą gali pasireikšti šalutinis poveikis?

Šiuo metu nėra žinomo šalutinio poveikio, susijusio su šio produkto vartojimu. Maisto papildus vartojantys žmonės skundėsi galvos skausmais ir lengvais virškinimo trakto negalavimais. Vartojant šį produktą kaip nurodyta, šalutinis poveikis neturėtų pasireikšti arba būtų minimalus.

Ar kuris nors šio produkto ingredientas viršija viršutinę ribą? Viršutinė riba yra didžiausias saugiai galimas vartoti kiekis.

Nė viena šio produkto sudedamoji dalis neviršija saugios viršutinės vitaminų ir mineralų dozės ribos, nustatytos Maisto produktų mokslinio komiteto (SCF) ir Europos maisto saugos tarnybos (EFSA). Be to, šis produktas visiškai atitinka visus susijusius ES ir nacionalinius teisės aktus.

Ar galima šį produktą vartoti kartu su kitais maisto papildais?

Taip, šį produktą galima vartoti su kitais maisto papildais tokiomis dozėmis, kurios nurodytos jų etiketėse. Vis dėl to rūpindamiesi visų savo vartotojų sveikata ir gerove primygtinai rekomenduojame informuoti savo sveikatos priežiūros specialistą apie maisto papildų vartojimą ir neviršyti saugios viršutinės vitaminų bei mineralų dozės ribos, nustatytos Maisto produktų mokslinio komiteto (SCF) ir Europos maisto saugos tarnybos (EFSA). Mokslininkų nurodoma saugi didžiausia vitamino A dozės riba yra 3000 µg,  saugi didžiausia cinko dozės riba – 25 g. Viršutinė riba yra susijusi su bendru vitaminų ir mineralų suvartojimu tiek iš maisto papildų, tiek iš maisto produktų.

Ar žinoma maisto produktų arba maistinių medžiagų, kurios gali sąveikauti su šiuo produktu?

Šiuo metu nežinoma maisto produktų arba maistinių medžiagų, kurios gali slopinti arba sustiprinti šio produkto įsisavinimą arba panaudojimą.

Ar galima vartoti produktą pasibaigus jo galiojimo laikui?

Negarantuojame, kad maistinių medžiagų lygis išlaikys etiketėje nurodytą stiprumą pasibaigus ant buteliuko nurodytam galiojimo laikui. Pasibaigus galiojimo laikui, tokios jutiminės produktų (ypač maisto) savybės kaip skonis, kvapas, spalva ir tekstūra, gali pakisti.

Kaip laikyti šį produktą?

Karštis, oras ir drėgmė gali sukelti oksidaciją, o dėl to gali sumažėti maistingosios medžiagos veikimas ir etiketėje nurodytas stiprumas. Laikykite produktą vėsioje ir sausoje vietoje, užsukę dangtelį, kad būtų išsaugotas produkto poveikis.

Kur šis produktas buvo pagamintas ir supakuotas?

Vision Plus pagamintas Mičigane ir supakuotas Kalifornijoje ir Mičigane.

Kodėl maisto papildo regai gelinės kapsulės yra oranžinės spalvos?

Gelinių kapsulių apvalkalas pagamintas taikant unikalų pažangų procesą, kuris leidžia pridėti beta karoteno spalvą.  Dėl šio proceso gelinės kapsulės yra dailios, ryškios oranžinės spalvos, todėl dera su oranžinės spalvos karotenoidais, esančiais kapsulės viduje.  Taip pat gelines kapsules gaminame naudodami Kandelila vašką, kuris yra augalinės kilmės ir nebereikia naudoti bičių vaško.

Kodėl produktas pateikiamas gelinės kapsulės pavidalu?

Gelinės kapsulės pasižymi keletu privalumų, kurių vienas yra tai, kad į kapsules galime sudėti medžiagas, kurios paprastai yra aliejaus pagrindo.  Kadangi karotenoidai yra pigmentiniai aliejai, Vision Plus pasirinkdami gelines kapsules, o ne tabletes, galime sumažinti dozių per dieną skaičių nuo 2–3 tablečių iki 1 gelinės kapsulės per dieną, nes mes panaudojame karotenoidus natūraliame aliejaus pavidale.  Be to, vartotojų apklausų duomenys rodo, kad kai kuriems asmenims lengviau nuryti gelines kapsules.