Nutrilite™ Omega-3 Triple Strength – dažniausiai užduodami klausimai

Bendroji informacija apie Nutrilite™ Omega-3 Triple Strength

Kas yra šis produktas?

Nutrilite Omega-3 Triple Strength yra minkštas gelinis kasdienis žuvų taukų maisto papildas, suteikiantis 715 mg žuvų taukų (286 mg EPR ir 214 mg DHR), 20 mg baltojo ispaninio šalavijo, užauginto „NutriCert™“ sertifikuotuose partnerių ūkiuose, sėklų aliejaus, ir saulėgrąžų aliejaus (vitamino E šaltinis). Formulė palaiko normalų širdies*, smegenų** ir regėjimo organų** veikimą.
* EPR ir DHR padeda palaikyti normalią širdies veiklą.
** DHR padeda palaikyti normalią regėjimo ir smegenų funkciją.
* Poveikis pasiekiamas suvartojant 250 mg EPR ir DHR per parą.
** Naudingas poveikis pasiekiamas kasdien vartojant po 250 mg DHR

Kam naudinga vartoti šį produktą?

Šis produktas gali būti naudingas tiems, kurie nori padidinti savo suvartojamą omega 3 riebalų rūgščių kiekį ir tiems, kurie nesuvartoja pakankamo kiekio omega 3 riebalų rūgščių (ypač EPR ir DHR) su maistu, pavyzdžiui, valgant riebias žuvis.

Kokia yra potenciali omega 3 riebalų rūgščių nauda?

Omega 3 riebalų rūgštys EPR ir DHR yra nepakeičiamos maistinės medžiagos, nes žmonių organizmai negali sintetinti reikiamo jų kiekio iš ALR, todėl jos turi būti gaunamos su maistu. Apie omega 3 riebalų rūgščių ir omega 3 bei omega 6 praturtintos mitybos privalumus atlikta reikšmingų ir nuoseklių tyrimų. Omega 6 riebalų rūgštys gaunamos iš mėsos produktų, augalinių aliejų ir riešutų, todėl daugybė žmonių suvartoja daug didesnį kiekį omega 6 riebalų rūgščių, nei omega 3. Kadangi EPR ir DHR daugiausia gaunama iš jūros gėrybių, žuvų taukų papildai yra puikus būdas padidinti suvartojamą omega 3 kiekį ir subalansuoti jų santykį su omega 6. Labiausiai tai pravartu tiems, kurie nesuvartoja reikiamo žuvies kiekio.

Trys pagrindinės omega 3 sudedamosios dalys yra α-linoleno rūgštis (ALR; augalinės kilmės), eikozapentaeno rūgštis (EPR; jūros gėrybių kilmės) ir dokozaheksaeno rūgštis (DHR; taip pat jūros gėrybių kilmės). EPR ir DHR turtingiausi maisto medžiagų šaltiniai yra riebios žuvys (pvz., skumbrė, sardinės, silkės ir lašiša). ALR randama augaluose ir augalų sėklose. ALR, EPR ir DHR yra svarbios įvairioms kūno funkcijoms (pvz., širdies, smegenų, akių sveikatai).

Kaip veikia omega 3 riebalų rūgštys?

Omega 3 riebalų rūgštys yra būtini struktūriniai ir funkciniai ląstelių membranų komponentai. Jos taip pat atlieka svarbų vaidmenį kraujo lipidų apykaitoje ir palaikant širdies sveikatą. Didžiausia DHR koncentracija yra smegenyse ir tinklainėje. DHR prisideda prie smegenų vystymosi, nervų sistemos funkcijos ir normalios akių sveikatos. Nustatyta, kad ALR yra paverčiama į EPR o vėliau į DHR žmogaus audiniuose, tačiau šis pakeitimas yra labai neefektyvus. ALR didesnėmis koncentracijomis taip pat galima rasti smegenyse.

Kokios yra pagrindinės šio produkto sudedamosios dalys?

Kiekvienoje minkštoje kapsulėje yra 286 mg EPR ir 214 mg DHR iš žuvų taukų, taip pat 20 mg ekologiško* ispaninių šalavijų sėklų aliejaus ir 10 mg stipraus antioksidanto – vitamino E. Taip pat naudojama „AquaCelle®“ įsisavinimo technologija: moksliškai įrodyta, kad ši technologija padeda geriau pasisavinti omega 3 riebalų rūgštis, palyginti su produktais be „AquaCelle®“ technologijos. „AquaCelle®“ yra registruotas „Pharmako Biotechnologies Pty Ltd.“ prekių ženklas.
* remiantis JAV įstatymais.

Kokiu tikslu šiame produkte sumaišomos pagrindinės sudedamosios dalys?

Ispaninių šalavijų sėklų aliejus yra vienas iš pagrindinių augalinių omega 3 riebalų rūgščių šaltinių pasaulyje. Suderinus šį augalinį omega 3 riebalų rūgščių šaltinį su jūros gėrybių šaltiniu, gaunamas puikus papildas, padedantis gauti būtinąsias omega 3 riebalų rūgštis šiuolaikiška forma su pagerinta įsisavinimo technologija (palyginti su žuvų taukais be įsisavinimo technologijos) ir suteikiantis visapusišką omega 3 riebalų rūgščių šaltinį. Omega 3 riebalų rūgštys gali oksiduotis arba suformuoti laisvuosius radikalus, dėl kurių laikui bėgant jos suyra. Tačiau šias riebalų rūgštis derinant su stipriu antioksidantu vitaminu E, jos apsaugomos nuo oksidacijos.

Kokios kitos sudedamosios dalys be EPR ir DHR sudaro žuvų taukus?

Be EPR ir DHR, natūralios sudėties žuvų taukai turi ir kitų riebalų rūgščių. Didžiąją dalį žuvų taukų sudaro polinesočiosios riebalų rūgštys ir mononesočiosios riebalų rūgštys, taip pat sudėtyje yra labai nedidelis kiekis sočiųjų riebalų rūgščių.

Kaip žuvų taukai išgaunami ir išgryninami?

Didžioji dalis gamybos ir apdorojimo informacijos yra patentuota. Apskritai žuvų taukai renkami iš variai sugautų ančiuvių (apie 95 % visų žuvų taukų), skumbrių ir sardinių, šaltu spaudimu apdorojant visą žuvį, o ne tik galvas. Tada žuvų taukai apdorojami atliekant devynių veiksmų procesą, užtikrinantį jų veiksmingumą ir grynumą.

Kaip žuvų taukai išgaunami ir išgryninami

Koks yra rekomenduojamas omega 3 riebalų rūgščių kiekis per parą?

Remiantis EMST duomenimis, suaugusiesiems rekomenduojama suvartoti 250–500 mg omega 3 riebalų rūgščių (EPR ir DHR) per parą.

• EPR ir DHR padeda palaikyti normalią širdies veiklą. Poveikis pasiekiamas suvartojant 250 mg EPR ir DHR per parą.
• DHR padeda palaikyti normalią regėjimo ir smegenų funkciją. Naudingas poveikis pasiekiamas kasdien vartojant po 250 mg DHR.
• Naujosios omega 3 patenkina išvardytus poreikius ir bus įtrauktos į bendrojo sveikatingumo programą.

Produktai su nauja formule: Kodėl buvo sukurta nauja formulė? Kuo ji skiriasi nuo pradinės formulės? Kodėl buvo pridėtos naujos sudedamosios dalys? Kodėl kai kurios sudedamosios dalys buvo pašalintos iš formulės?

„Nutrilite“ savo žuvų taukams taiko labai aukštus kokybės, grynumo, tvarumo ir mokslinio pagrįstumo standartus. Tai – pagrindiniai veiksniai, dėl kurių mūsų gaminiai yra aukščiausios rūšies. Dėl šių priežasčių labai selektyviai atrenkame savo sudedamąsias dalis.

Žuvų taukų pramonei sparčiai augant ir vystantis neatsilieka ir žuvų taukų tiekėjai. Dėl didėjančių kainų, rinkos poreikių ir žaliavų tvarumo veiksnių pamažu nustoja tiekti 100 % lašišų aliejų. Tai gali turėti įtakos produkto kokybei. Dėl jos mes neketiname daryti jokių kompromisų. Kalbant apie grynų žuvų taukų produktą, siekiame geriausiais moksliniais metodais pagrįsto produkto, atitinkančio vartotojų poreikius. Dėl to „Nutrilite“ stengiasi sukurti naują, patobulintą žuvų taukų mišinį, kuriame derėtų svarbiausi mokslo laimėjimai ir geriausios gamtos teikiamos savybės.
Pakeitėme formulę:
• Įtraukėme didelę EPR ir DHR koncentraciją iš ančiuvių, sardinių ir skumbrių (sardinės ir skumbrės yra priegauda).
• Naudojame FOS („Friend of the Sea“) visame pasaulyje sertifikuotus žuvų taukus, paženklintus tvarių žuvų išteklių sertifikatu.
• Pradėjome naudoti „AquaCelle®“ – naują įsisavinimo technologiją, skirtą mūsų tvariems ir gryniems žuvų taukams geriau pasisavinti ir taip sumažinti kasdienį žuvų taukų suvartojimą. „AquaCelle®“ yra registruotas „Pharmako Biotechnologies Pty Ltd.“ prekių ženklas.
• Ekologiškas ispaninių šalavijų sėklų aliejus, pagamintas iš ispaninių šalavijų užaugintųsertifikuotuose „NutriCert“ partnerių ūkiuose.
• Įtraukėme stipraus antioksidanto – vitamino E.

Didelis EPR ir DHR kiekis: Pridėjome 500 mg EPR ir DHR riebalų rūgščių, kurios, anot rašytinių šaltinių ir gerbiamų sveikatos organizacijų, nurodo omega 3 riebalų rūgščių kokybės lygį.

Augaliniai ir jūros gėrybių šaltiniai: be EPR ir DHR, įtraukėme ekologiškai „NutriCert“ sertifikuotų partnerių ūkiuose užaugintų Rehnborgo rūšies ispaninių šalavijų sėklų aliejų. EPR ir DHR palaiko sveiką omega 3 riebalų rūgščių pusiausvyrą organizme, kad padėtų išlaikyti
optimalią sveikatą ir gerą savijautą. Vitaminas E taip pat buvo įtrauktas į šią formulę dėl savo stiprių antioksidacinių savybių.

Patobulinta absorbcija: pritaikėme naują absorbcijos technologiją, padedančią organizmui geriau įsisavinti EPR ir DHR. Todėl tai padeda užtikrinti, kad optimaliai sveikatos būklei palaikyti būtų panaudojama daugiau EPR ir DHR. Palyginti su žuvų taukais, kuriuose ši technologija nenaudojama, ji pagerina produkto absorbciją.

Didelė koncentracija: Pietų Amerikos pakrantė yra tiesiogiai susijusi su Humboldto srove – išskirtine jūrine srove, judančia iš Antarktidos palei Čilės ir Peru pakrantę. Vandenyje gausu EPR ir DHR turinčių mikrodumblių ir fitoplanktono, kurie yra pagrindinis ančiuvių ir sardinių, gyvenančių Peru pakrantėje, maisto šaltinis. Kad išgyventų žemoje srovės temperatūroje, mikrodumbliai ir fitoplanktonas turi turėti daug EPR ir DHR riebalų rūgščių, palaikančių jų ląstelių membranų skystumą ir atliekančių svarbias ląstelių išlikimo funkcijas. Dėl to ančiuviai ir sardinės ne tik yra puikus šaltinis sveikatai palankių EPR ir DHR; kadangi šios žuvys yra maisto grandinės apačioje (pagrindinis maistas – fitoplanktonas), jose yra didelė EPR ir DHR koncentracija.

Grynumas: mūsų žuvų taukų tiekėjas atlieka 9 veiksmų gryninimo procesą, kad gautumėte švarią ir gryną EPR ir DHR žuvų taukų koncentraciją.

Tvarumas: būdami „Nutrilite“ pastangų platinti tvarius produktus dalis, vertiname partnerystę su įmonėmis ir tiekėjais, palaikančiais tvarios žuvininkystės praktikas. Todėl mūsų gaminyje esantys žuvų taukai yra sertifikuoti FOS. Taip atpažįstami įmonių, taikančių tvarias žaliavų rinkimo praktikas, žuvų taukai.

Kokie yra pagrindiniai šio produkto pardavimo argumentai?

• Didelės koncentracijos žuvų taukai: veiksmingoje dozėje yra didelė EPR ir DHR koncentracija (500 mg) iš ančiuvių, sardinių ir skumbrių.
• Iš jūrinių ir žemės žaliavų: baltųjų ispaninių šalavijų sėklų aliejus iš „NutriCert“ sertifikuotuose partnerių ūkiuose užaugintų ispaninių šalavijų sėklų ir didelės koncentracijos žuvų taukai.
• Tvarumas: geriausios gamtos dovanos: FOS sertifikatas ir baltųjų ispaninių šalavijų sėklų aliejus iš „NutriCert“ sertifikuotuose partnerių ūkiuose užaugintų ispaninių šalavijų. Pažangiausi moksliniai metodai: pritaikėme naują įsisavinimo technologiją, kuri pagerina mūsų tvariai
išgautų ir išgrynintų žuvų taukų įsisavinimą (palyginti su žuvų taukais, kuriuose netaikoma įsisavinimo technologija) ir sumažina suvartojamą EPR ir DHR dozę.
• Mažesnis žuvies kvapas ir atsirūgimas, sensorinio tyrimo duomenimis, lengvesni skrandžiui.

Ką reiškia įsisavinimas?

Įsisavinimas – tai procesas, kurio metu maisto medžiagos patenka į kraujo sistemą ir pasiekia mūsų organus. Biologinis įsisavinimas yra kūno gebėjimas įsisavinti ir panaudoti šias maistines medžiagas. Mums vartojant omega 3 riebalų rūgštis, jos patenka į mūsų kraują ir pasiekia organus bei ląsteles. Omega 3 riebalų rūgščių įsisavinimas gali skirtis atsižvelgiant į žmogų, dieną, virškinimo tempą, gyvenimo būdą, valgomą maistą, patiriamą stresą ir pan. Be to, žuvų taukai ir vanduo nesusimaišo. Omega 3 riebalų rūgštys yra gerieji riebalai, nemėgstantys vandens. Kadangi jie yra poliarizuoti, jie niekada iki galo nesimaišo, nes vanduo traukia į vieną, o riebalai į kitą pusę.

Kaip veikia įsisavinimo technologija?

Siekiant, kad omega 3 geriau riebalų rūgštys susimaišytų su skrandžio rūgštimis ir prasiskverbtų pro ląstelių membranas, reikalinga technologija, pasižyminti geru maišymusi ir su vandeniu, ir su riebalais. Būtent šią funkciją atlieka „Pharmako“ sukurta „AquaCelle®“ technologija. Ji savaime emulguojasi ir išlaiko omega 3 rūgštis vidiniame, o vandens molekules išoriniame rate. Tai įgalina medžiagų prasiskverbimą per bet kokio tipo ląstelių membranas, ar tai būtų lipidų, ar vandens pagrindas.

Kadangi omega 3 riebalų rūgštys ir „AquaCelle®“ tolygiai maišosi vandenyje ir virškinimo skysčiuose, tai gali padėti optimaliai virškinti, padidinti įsisavinimą ir suteikti daugiau omega 3 riebalų rūgščių ląstelėms. Mes taip pat pastebime atsirūgimo žuvimi sumažėjimą, nes žuvų taukai nebeplaukioja viršuje.

„AquaCelle®“ savaiminio emulgatoriaus technologija pagerina omega 3 riebalų rūgščių įsisavinimą. Ši technologija yra maistinis savaiminis emulgatorius (10 mikronų dydžio), imituojantis tulžies druskų procesą paversdamas didelius žuvų taukų lipidų lašelius (1000 mikronų) mažytėmis dalelėmis, vadinamomis micelėmis (100 mikronų), kurios nepadalytos gali praeiti pro ląstelės membraną.

Kaip šią įsisavinimo technologiją galima palyginti su etilo esterio (EE) ir trigliceridų (TG) naudojimu?

Skirtumas tarp EE ir TG formos absorbcijos yra reikšmingas tada, kai netaikoma įsisavinimo didinimo technologija. Įsisavinimo technologijos tikslas yra pašalinti EE ir TG absorbcijos skirtumą. TG forma buvo naudingesnė mūsų įprastai formulei, tačiau formulėje taikant įsisavinimo technologiją, prasminga naudoti EE. Palyginti su ankstesnėmis įprastomis formulėmis, EE forma yra gryna, nuosekli ir labai koncentruota.

EPR ir DHR yra atskiri junginiai, kurių kiekvienas turi skirtingą įsisavinimo santykį. Jie nebus identiški jų daugiklio skaičiui. Bendrai DHR daugiklis yra didesnis, tačiau kadangi mūsų formulėje yra tiek EPR, tiek DHR, mes apskaičiuojame EPR ir DHR vidurkius. EPR:DHR santykio koregavimas neatrodo naudingas didinant daugiklį. „AquaCelle®“ technologijos (savaiminio emulgatoriaus technologijos) naudojimas yra veiksmingas būdas pagerinti įsisavinimą.

Ar įsisavinimo technologija turi įtakos vartojant ispaninį šalaviją?

Įsisavinimo technologija 3 kartus padidina alfa linoleno rūgšties įsisavinimą, palyginti su ispaninių šalavijų sėklų aliejumi (ALR) be įsisavinimo technologijos.

Ar yra kokių nors šios technologijos naudojimo tyrimų?

Taip, buvo atliktas tyrimas siekiant išmatuoti omega 3 riebalų rūgščių įsisavinimą. Tyrimas parodė, kad patobulintos formulės su „AquaCelle®“ technologija įsisavinimas yra geresnis, nei formulės be įsisavinimo technologijos. Tai reiškia, kad įsisavinimas buvo pagerintas. Daugiau informacijos apie paskelbtą tyrimą galite perskaityti „Food Science & Biotechnology Journal“ leidinyje, paspaudę nuorodą.

Kodėl šiam produktui buvo taikomas 40/30 EPR / DHR santykis?

40/30 žuvų taukai – tai žuvų taukai, kuriuos vartojame, kad mūsų produkte (715 mg žuvų taukų) būtų 286 mg EPR ir 214 mg DHR, taigi 66 % (500 mg į 715 mg) žuvų taukų sudaro EPR ir DHR. Tai rodo, kaip mūsų gamintojai patobulino gryninimo ir koncentravimo procesus.

 Daugiau EPR ir DHR viename grame žuvų taukų reiškia, kad reikia mažiau taukų tiekti didelį EPR ir DHR kiekį mažesniame gelinių kapsulių kiekyje. Porcija yra maža.
 Inovatyvus gryninimo ir koncentravimo procesas reiškia, kad pagaminti EPR ir DHR reikia mažiau žuvies žaliavos, dėl to omega 3 riebalų rūgštys gaminamos tvariau.

Nutrilite Omega-3 Triple Strength sudėtyje yra labai koncentruotų žuvų taukų, kurias sudaro 40:30 EPR / DHR. Tai rodo, kaip gamintojams pavyko patobulinti žaliavų apdorojimo technologijas, kad tiektų labiau koncentruotus EPR ir DHR žuvų taukus. Ši didesnė koncentracija leidžia vartoti mažiau žuvų taukų. Todėl kuriamas produktas mažesnėse gelinėse kapsulėse ir taip neapkraunamas skrandis.

Apskritai svarbu tai, kad omega 3 riebalų rūgštys yra būtinos mūsų bendrai sveikatos būklei ir gerai savijautai. Jei negauname pakankamai omega 3 riebalų rūgščių iš kasdienės mitybos, gali tekti apsvarstyti galimybę jų gauti su EPR / DHR papildais.

Ar šiame gaminyje yra genetiškai modifikuotų sudedamųjų dalių?

Jame nėra jokių genetiškai modifikuotų sudedamųjų dalių.

Produkto naudojimo informacija

Kaip vartoti šį produktą? Ar jį gerti tuščiu skrandžiu ar pavalgius?

Rekomenduojama vartoti 1 šio produkto gelinę kapsulę per dieną nuryjant (nekramčius) su vandeniu arba kitu skysčiu. Produktą galima vartoti valgio metu arba prieš miegą.

Ar šis produktas rekomenduotinas nėščioms arba žindančioms moterims? Jei taip, kokia dozė rekomenduojama?

Prieš vartodamos šį produktą, kaip ir bet kurį kitą maisto papildą, nėščios ar krūtimi maitinančios moterys turėtų pasikonsultuoti su gydytoju.

Ar šis produktas rekomenduotinas vaikams? Jei taip, kokia dozė rekomenduojama?

Šis produktas nerekomenduojamas vaikams, rekomenduojamas tik suaugusiems.

Esant kokioms fizinėms būsenoms / sąlygoms šio produkto vartoti negalima?

Asmenys, vartojantys kraujo krešėjimą slopinančius vaistus, vaistus nuo uždegimo ar turintys bet kokių žinomų ar įtariamų kraujo krešėjimo sutrikimų, prieš pradėdami vartoti šį produktą turėtų pasikonsultuoti su savo gydytoju. Taip pat rekomenduojame žmonėms, turintiems bet kokių sveikatos problemų ar ligų, prieš pradedant vartoti šį produktą pasitarti su savo sveikatos priežiūros paslaugų teikėju / gydytoju.

Ar žinoma apie šio produkto ir tam tikrų vaistų sąveiką?

Žuvų taukų maisto papildai nerekomenduojami asmenims, vartojantiems antikoaguliantus (kraujo krešėjimą slopinančius vaistus), vaistus nuo uždegimo ir asmenims, turintiems žinomų arba įtariamų kraujo krešėjimo sutrikimų. Omega 3 riebalų rūgštys gali reaguoti su antikoaguliantais, pavyzdžiui, aspirinu, varfarinu ir kumadinu. Taip jos pristabdo kraujo krešėjimą. Norėdami gauti išsamesnių patarimų, kreipkitės į gydytoją. Vaistus vartojantys žmonės prieš vartodami bet kokius maisto papildus turėtų pasitarti su savo gydytoju.

Ar vartojant šį produktą gali pasireikšti šalutinis poveikis?

Žuvų taukai dažniausiai yra gerai toleruojami.
Žuviai ar jūros gėrybėms alergiškiems asmenims nerekomenduojama vartoti šio produkto.

Ar kuri nors šio produkto sudedamoji dalis viršija viršutinę ribą? Viršutinė riba yra didžiausias saugiai galimas vartoti kiekis.

Pagrindinės šio produkto sudedamosios dalys neviršija jokių saugių / toleruojamų viršutinių ribų. Atsižvelgiant į normaliai maitinantis suvartojamą žuvų taukų kiekį ir pasaulines mitybos rekomendacijas, tikimasi, kad šis produktas nesukels jokio rimto pavojaus žmonių sveikatai, kai vartojamas taip, kaip rekomenduojama.

Ar galima šį produktą vartoti kartu su kitais maisto papildais?

Jei vartojama rekomenduojamais kiekiais, nėra jokios priežasties nevartoti šio produkto su kitais maisto papildais. Tačiau dėl asmeninių metabolizmo skirtumų prieš vartojant šį produktą reikia pasitarti su gydytoju.

Ar žinoma maisto produktų, kurie gali sąveikauti su šiuo produktu?

Šiuo metu nėra žinomų maisto produktų, kurie sąveikauja su šio produkto sudedamosiomis dalimis.

Ar galima vartoti produktą pasibaigus jo galiojimo laikui?

Neužtikriname, kad maistinių medžiagų lygis išlaikys etiketėje nurodytą stiprumą pasibaigus ant buteliuko nurodytam galiojimo laikui. Pasibaigus galiojimo laikui, tokios jutiminės produktų savybės kaip skonis, kvapas, spalva ir tekstūra gali pakisti.

Kaip laikyti šį produktą?

Šis produktas turėtų būti laikomas sausoje vietoje (23 laipsnių Celsijaus / 73 laipsnių Fahrenheito, esant 50 % santykinei drėgmei) ir atokiai nuo didelio karščio šaltinio.

Kokios aplinkos sąlygos gali neigiamai paveikti šį gaminį?

Šio produkto etiketėje išvardytos sudedamosios dalys išliks stabilios visą galiojimo laiką, jei jos bus laikomos sausoje vietoje (23 laipsnių Celsijaus / 73 laipsnių Fahrenheito esant 50 % santykinei drėgmei) ir toli nuo didelio karščio šaltinio.

Ar yra viršutinė EPR / DHR riba?

Tiek Europos maisto saugos tarnyba, tiek FDA padarė išvadą, kad maisto papildai, kurių bendra EPR ir DHR dozė yra 3 g per dieną, yra saugūs. Šis produktas atitinka saugaus vartojimo ribą.

Ar Omega-3 Triple Strength turi kalorijų?

Taip, 1 porcija „Omega-3“ turi 10 kalorijų.

Su rinkodara susiję klausimai

Mokslinių įrodymų gausa rodo, kad omega 3 riebalų rūgščių, ypač gaunamų iš jūros gėrybių, gausi mityba yra labai naudinga sveikatai. Žuvų taukų papildai yra patogus būdas įtraukti šias maistines medžiagas į mitybą tiems, kurie nevartoja pakankamai jūros gėrybių arba nori padidinti omega 3 kiekį savo organizme. Tačiau labai svarbu, kad šie omega taukai atitiktų griežtus kokybės ir grynumo standartus. „Nutrilite“ omega rūgštims taiko aukštus standartus, užtikrinančius taukų švarumą ir grynumą, todėl esame tikri, kad teikiame rinkos standartus viršijantį produktą.

„Council for Responsible Nutrition“ (CRN) parengė omega 3 EPR ir DHR grynumo ir kokybės matavimo standartą. Šis standartas vadinamas monografija, o jo tikslas yra pateikti rekomendacijas analitiniams metodams, kokybės standartams ir grynumo standartui ilgoje omega 3 EPR ir DHR grandinėje. Ši monografija, kurioje išdėstyti žuvų taukų standartai, paskutinį kartą buvo atnaujinta 2006 m. „Nutrilite“ ne tik savanoriškai atitinka šiuos, bet ir laikosi tokių aukštų kokybės ir grynumo standartų, kuriuos taikėme dar prieš sukuriant šią monografiją. Be to, „Nutrilite“ yra „The Global Organization for EPA & DHA Omega-3s“ (GOED) organizacijos valdybos narė ir laikosi GOED monografijos reikalavimų.

Taip pat, įdėjus mūsų žuvų taukus į minkštąsias gelio kapsules, pagrindinės sudedamosios dalys EPR / DHR) ir skilimo rodikliai (rūgšties vertė / peroksido vertė) yra bandomi kiekvienoje minkštųjų kapsulių partijoje. Galiausiai, kaip ir visi mūsų aukštos kokybės „Nutrilite“ produktai, omega 3 taukuose nėra dirbtinių dažiklių, skonių ar konservantų; vietoj to palaikome EPR / DHR kokybę su natūraliomis antioksidacinėmis vitamino E savybėmis.

Kodėl šis produktas toks brangus?

Tai yra aukščiausios kokybės produktas dėl:
• Didelės EPR ir DHR koncentracijos iš ančiuvių, sardinių ir skumbrių.
• Dėl naudojamų žuvų taukų, kurie visame pasaulyje yra FOS sertifikuoti.
• Naujos įsisavinimo technologijos, kurią įtraukėme siekdami pagerinti mūsų tvariai išgautų ir išgrynintų žuvų taukų įsisavinimą sumažindami kas dieną suvartojamų minkštųjų žuvų taukų kapsulių kiekį.
• Ekologiško baltųjų ispaninių šalavijų sėklų aliejaus, išgauto iš „NutriCert“ sertifikuotuose partnerių ūkiuose užaugintų ispaninių šalavijų.
• Sudėtyje esančio vitamino E, kuris yra stiprus antioksidantas, gaunamas iš genetiškai nemodifikuoto saulėgrąžų aliejaus (genetinės inžinerijos metodais neapdorota sudedamoji dalis).

Kokio tipo ančiuviai naudojami šiame žuvų taukų produkte?

Mes naudojame laukinius ančiuvius.

Kokios yra specialiosios Peru / Humboldto srovės vandens sąlygos, dėl kurių žuvys yra ypatingos?

Peru pakrantę pasiekusi Humboldto srovė atneša maistinių medžiagų turtingą vandenį iš gilesnių ir šaltesnių Pietų Ramiojo vandenyno dalių į paviršių. Mitybos ir +/– 17 °C vandens temperatūros derinys sukuria idealias sąlygas ančiuviams maitintis ir veistis.

Klausimas apie žuvų taukus su IFOS sertifikatu? Taip pat esame sertifikuoti „Friend of the Sea“ (FOS). Ar kuris nors iš jų yra „geresnis“?

Pagrindinis jų skirtumas yra tai, kad FOS yra tvarumo sertifikatas, o IFOS užsiima trečiųjų šalių analitinių paslaugų teikimu. Taip pat atkreipkite dėmesį, kad žuvų taukų užsakomųjų paslaugų teikimas turi savo plačią sistemą, skirtą trečiųjų šalių aplinkos teršalų analizei naudojant tik akredituotas laboratorijas, pavyzdžiui, „Eurofins“ ir NILU. Be to, žuvų taukų tiekimo įmonėse kartu su daugybe kitų laboratorijų atliekami kasmečiai bandymai, siekiant įsitikinti, kad naudojami metodai yra tikslūs.

Kuo ančiuvių žaliava yra geresnė arba skiriasi nuo lašišų ir krilių žaliavų?

Visos pagrindinės mokslinės organizacijos istoriškai teikė rekomendacijas, pagrįstas bendruoju EPR ir DHR kiekiu, ir toliau teikia rekomendacijas, grindžiamas EPR ir DHR doze, o ne EPR ir DHR santykiu.

Lašišos yra mėsėdės: jos valgo mažesnes žuvis, kad gautų EPR ir DHR. Žuvys paprastai gyvena ilgiau. Tai reiškia, kad padidėja sunkiųjų metalų ir organizme susidarančių junginių susikaupimo rizika. Palyginti su ančiuviais, lašišoje taip pat paprastai būna mažesnė EPR / DHR koncentracija. Tai reiškia, kad turite suvartoti daugiau taukų, kad gautumėte tokį patį EPR ir DHR kiekį. Dėl pernelyg intensyvios žvejybos taip pat kyla su lašišos tiekimu susijusių problemų. Todėl renkantis ančiuvius kaip žuvų taukų žaliavą kokybė, prieinamumas ir tvarumas bei žuvies kaina buvo pagrindiniai veiksniai.

Kriliai taip pat priskiriami brangesnėms žuvims, o mokslinių tyrimų, įrodančių, kad tai geriausias pasirinkimas, yra nedaug. Nors šiuo metu turimų duomenų pakanka įrodyti, kad jų taukai yra geras EPR ir DHR šaltinis (ir stiprus antioksidantas – antocianinas), tyrimų, atliekamų su krilių taukais, yra daug mažiau, nei su žuvų taukais.

Kodėl kai kurios gelinės kapsulės gali turėti drumstų dėmelių?

„Amway“ užtikrina pasitenkinimą savo produktais. Mūsų omega produktai suteikia išgrynintus natūralios kilmės žuvų taukus. Kadangi mūsų žuvų taukai yra natūralios kilmės, žuvų taukai tarp skirtingų partijų gali šiek tiek skirtis dėl skirtingos taukų pačiose žuvyse sudėties, o ne dėl perdirbimo proceso. Kai kurie natūralios kilmės taukai kambario temperatūroje lieka kietos būsenos, todėl kai kuriose mūsų omega produktų minkštosiose gelinėse kapsulėse gali pasitaikyti drumstų dėmelių. Minkštosiose kapsulėse esame ištestavę EPR ir DHR lygius bei mūsų įsisavinimo technologiją ir neradome skirtumų tarp „skaidrių“ ir „drumstų“ minkštųjų kapsulių EPR ir DHR kiekio bei įsisavinimo technologijos veiksmingumo.

Papildoma informacija

Ar „Amway“ ištyrė tokius žuvų taukuose galinčius pasitaikyti teršalus kaip glicidolis, 3-MPCD, policiklinis aromatinis angliavandenilis, benzopirenas?

„Amway“ niekada nerizikuos savo produktų kokybe ir saugumu. „Amway“ perka aukščiausios kokybės žuvų taukus iš geriausių tiekėjų. Tiekėjai yra „The Global organization for EPA and DHA Omega 3s“ (GOED) ir „Friend of the Sea“ (FOS) nariai. Šios visame pasaulyje pripažintos organizacijos taiko griežtus produktų kokybės ir saugos kriterijus, ir visi nariai turi laikytis šių taisyklių. Be to, mūsų žuvų taukų tiekėjai atlieka bandymus ir gauna tokius sertifikatus kaip AENOR sertifikatas dėl kokybės ir saugos atitikties. Jie yra specialiai sertifikuoti dėl minėtų junginių atitikties ES reikalavimams. Šių junginių kiekis mūsų žuvų taukuose yra gerokai mažesnis už ES nustatytas ribas. „Amway“ esame įsitikinę, kad mūsų žuvų taukai yra saugūs nuo teršalų.

Kas yra mikroplastikas ir kaip jis patenka į jūros aplinką?

Mikroplastikai yra plastikai, kurie yra iš įvairių šaltinių atsirandančios mikrometrų dydžio dalelės nuo 0,1 µm iki 5 mm (5000 µm) dydžio. Mikroplastikai naudojami įvairiuose plataus vartojimo produktuose, pavyzdžiui, kosmetikoje, asmens priežiūros produktuose, plovikliuose. Mikroplastikai į jūros aplinką patenka per nuotekas. Mikroplastikai taip pat į jūrą patenka dėl skirtingų veikų vandenyno vandens telkiniuose ir aplink juos, pavyzdžiui, vykdant laivybą, žvejybą ir kt.

Žuvų taukų užterštumas mikroplastiku.

„Amway“ niekada nerizikuos savo produktų kokybe ir saugumu. „Amway“ perka aukščiausios kokybės žuvų taukus iš geriausių tiekėjų. Tiekėjai yra visame pasaulyje pripažintų „The Global organization for EPA and DHA Omega 3s“ (GOED) ir „Friend of the Sea“ (FOS) organizacijų nariai ir turi laikytis griežtų jų produktų kokybės ir saugos kriterijų.
Turint omenyje tai, kad EPR / DHR taukų gamyboje plačiai taikomas filtravimas, galima užtikrintai teigti, kad rafinuotuose žuvų taukuose ir kituose EPR / DHR taukuose, naudojamuose plataus vartojimo produktuose, nėra mikroplastiko dalelių, kurių skersmuo būtų didesnis nei 0,5–1 mikrometras.
Iki šiol nebuvo atlikta jokių žinomų EPR / DHR taukų užteršimo plastiko dalelėmis matavimų. Manoma, kad mikroplastiko dalelių poveikio EPR / DHR taukams pavojus yra mažas. Remiantis geriausia taukų perdirbimo praktika ir nepriklausoma analize, GOED nario EPR / DHR taukų užterštumo mikroplastiku tikimybė yra labai maža.

Kuo skiriasi Omega-3 kompleksas ir Nutrilite Omega-3 Triple Strength?

Kuo skiriasi Omega-3 kompleksas ir Nutrilite Omega-3 Triple Strength